ХаХаХа ИмПро театър 10 години (не) стигат?

Първата трупа за импровизационен театър у нас “ХаХаХа ИмПро театър” празнува 10 години на сцена с… последно шоу. “ХаХаХа 10 години стигат” ще се играе на 22 ноември 2019 г. от 20:00 ч. в театър “Азарян” в София.

В шоуто ще играят Александър Митрев, Васил Бовянски, Живко Джуранов, Ивайло Рогозинов, Константин Лунгов и Тони Карабашев. Отново в състава на “ХаХаХа ИмПро театър”и само за годишнината ще се завърнат Владислав Виолинов, Леонид Йовчев и Петър Мелтев.

10-годишнината и последното шоу беше поводът да потърсим един от създателите на “ХаХаХа ИмПро театър” Живко Джуранов, който хвана перото (по-вероятно клавиатурата) и написа (почти) любовен текст за последните си 10 “импровизационни” години:

Преди 10 години, в едно тясно фоайе се състоя първата ни среща с публика. Преди 10 години и ние срещнахме за първи път импровизационния театър. От тогава за нас е чест и удоволствие да го разпространяваме и популяризираме в България и извън нея.

За 10 години дадохме свобода на въображението си и създавахме „нашия си“ театър. Театър, в който съжителстват джуджета, пингвини, супергерои и какво ли още не. Театър, подчинен най-вече на спонтанните желания на публиката. През тези години се променяхме и растяхме. Както се променяше и публиката ни. И в този театър без ограничения можехме да дадем всичко, което пожелаем.

За 10 години опитахме да „заразим“ с позитивизма на импровизационния театър хиляди хора в София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Ловеч, Димитровград и още, и още… Включвахме се в каузи, които ни харесват, подкрепяхме хора в беда, и нас подкрепяха. Играхме дори в затвора. Даже и нас арестуваха в една размирна година… Организирахме школи, събития, открити уроци, постарахме се да запознаем всеки, проявил интерес с житейската философия, която провокира импровизационния театър.

За 10 години показахме, че и у нас може да се случва тази съвременна театрална форма в Париж, Берлин, Виена, Люксембург, Брюксел… Някъде повторихме, даже потретихме. И винаги в очите на хората сме виждали искрата, която е осмисляла усилията ни, усмивката, която ни е подтиквала да измисляме още неща, да провокираме себе си и да продължаваме напред.

За 10 години изиграхме толкова много представления, че се загубихме някъде сред числата. Изминаха десет години от Импро №1 на 19.12.2009 г. Всяко носеше своя номер и характер чак до 163-тото. След това решихме, че числата ни ограничават и спряхме да броим. Вече са над 250, но това няма никакво значение…

За 10 години приспособявахме дълги формати, измисляхме нови представления и се забавлявахме заедно. Пародирахме 4D киното, хоръра, психотрилъра, криминалето, екшън сериалите, мюзикъла, индийските филми… не се захванахме само с тези жанрове, за които не сме се сетили. Дори усетихме свободата на клоунската импровизация.

За 10 години срещнахме много хора. И заедно творяхме, черпехме от опита и въображението си. За 10 години усещахме, че светът е в краката ни и няма невъзможни неща. 10 години давахме и вземахме от публиката. 10 години помагахме на аматьори и професионални актьори, давахме път на новото, на желанието, на младостта.

Сега… сега трябва да допишем главата от историята и да започнем нова. А каква ще бъде тя – нека не мислим отсега, със сигурност ще импровизираме. Но тази част от приказката на ХаХаХа Импро театър ще приключи на 22.11.2019 г. в театър “Азарян”. Да се посмеем за последно по стария начин. Каквото и да става после, ясно е едно – Всичко си е супер!

ХаХаХа Импро театър ви кани на последното си (в този вид и формат) представление на 22.11.2019г. от 20:00.

Коментари